Η επιτυχία σας στο internet είναι η δουλειά μας

Δημιουργούμε ψηφιακές εμπειρίες που οδηγούν την επιχείρηση σας να πετύχει τους στόχους της!

Εσείς Χρησιμοποιείτε τα Σωστά Χρώματα ;

Η επιλογή των χρωμάτων είναι ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα που προκύπτουν όταν δημιουργείτε μια ιστοσελίδα, παρά την προφανή ευκολία. Υποσυνείδητα, όταν επιλέγετε την χρωματικη παλέτα επιλέγετε το μήνυμα που θα στείλετε το οποίο ενισχύει την ιδέα του φορέα και τη δημιουργία του Brand Name σας.

1. Beter be natural

Συνδυάστε τα φυσικά χρώματα, προκειμένου να πάρετε την συναισθηματική αντίδραση που επιθυμείτε από τους επισκέπτες σας. Καταρχάς είναι πιο ευχάριστα στην όψη. Τα αφύσικα χρώματα, όπως το έντονο πράσινο, μπλε ή κόκκινο συνήθως προκαλούν κόπωση των ματιών με αποτέλεσμα ο επισκέπτης της σελιδας να φύγει πιο γρήγορα από τον ιστότοπο σας.

2. Αντίθεση χρωμάτων στο κείμενο της ιστοσελίδας

Το μαύρο κείμενο σε λευκό φόντο, ειναι ο καλύτερος συνδυασμός για την αναγνωσιμότητα αλλά υπάρχουν και άλλοι εξαιρετικοί συνδυασμοί. Εκτός από το άσπρο, τα αποτελεσματικά χρώματα φόντου της ιστοσελίδας είναι το σκούρο μπλε, γκρι και μαύρο. Στην περίπτωση όμως που προωθείτε ένα προϊόν συνίσταται να χρησιμοποιείτε στον φόντο μονοχρωμα και χωρις διαβαθμίσεις χρώματα, επειδή είναι το κέντρο της προσοχής.

3. Επιλέξτε 3 βασικά χρώματα

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες σας ειναι η χρωματική αρμονία. Για να μην μπερδευτεί ο επισκέπτης σας και παραλείψει κατι συμαντικό από το site σας καλό ειναι να χρησιμοποιείτε 3 με 5 χρώματα.

4. Να λάβετε υπόψη σας τα άτομα που έχουν προβλήματα οράσεως

Βεβαιωθείτε πως την ιστοσελίδα σας μπορούν να διαβάσουν όλοι χωρίς εξαίρεση.

Οι προτιμήσεις τον χρωμάτων ποικίλουν και εξαρτιούνται από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιήστε, από την ηλικία και το φύλο των χρηστών. Οπότε θα πρέπει ωα έχετε υπόψιν πως πριν επιλέξετε τα χρώματα τη σελιδας, θα πρέπει να κάνετε σοβαρή έρευνα αγοράς για το κοινό σας (target group).