Η επιτυχία σας στο internet είναι η δουλειά μας

Δημιουργούμε ψηφιακές εμπειρίες που οδηγούν την επιχείρηση σας να πετύχει τους στόχους της!

5 λόγοι για να επιλέξετε το Cloud Hosting

Πριν μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα του Cloud Hosting  και για ποιους λόγους πρέπει να το εμπιστευτεί μια μικρή επιχείρηση, καλό θα ήταν να αναλύσουμε εν τάχει τι ακριβώς είναι και ποια η διαφορά του με το απλό Web Hosting.

Το Cloud Hosting αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή φιλοξενίας μιας ιστοσελίδας καθότι σε αντίθεση με το απλό web hosting, οι υποδομές των cloud servers επιτρέπουν την επέκταση των πόρων όταν αυτή χρειαστεί, μειώνοντας στο ελάχιστο την ύπαρξη οποιασδήποτε διακοπής ή καθυστέρησης της σελίδας σας. Αυτό επιτυγχάνεται με την κατανομή των υπολογιστικών πόρων σε περισσότερους servers.

Για ποιο λόγο λοιπόν πρέπει μια μικρή επιχείρηση να εμπιστευτεί και να επενδύσει πάνω στην τεχνολογία του cloud hosting;

  1. Πρώτος και βασικότερος λόγος είναι το ασφαλές back up των δεδομένων. Με τη χρήση του cloud hosting, η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας των δεδομένων σας απλοποιείται σε τεράστιο βαθμό. Τα δεδομένα αποθηκεύονται αυτόματα κατά τη διάρκεια των εργασιών ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται αντίγραφα αυτών ώστε να επιτρέπεται ανά πάσα στιγμή η ανάκτησή τους σε περίπτωση κάποιου σφάλματος.
  2. Δεύτερος και επίσης σημαντικός λόγος είναι η πολύ εύκολη και απλή διαχείρισή του. Το Cloud hosting είναι πολύ απλό στην εφαρμογή και τη διαχείρισή του. Όλες οι ενέργειες κατά τη διαδικασία εγκατάστασης είναι αυτοματοποιημένες, ενώ ταυτόχρονα σε απαλλάσσει από διαδικασίες συντήρησης, ασφαλείας ή ενημέρωσης λογισμικού, αφού το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί αρμοδιότητα του παρόχου του cloud server. Αποτέλεσμα αυτών είναι η δημοσίευση της σελίδας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
  3. Χαμηλό Κόστος σε σχέση με την παροχή των υπηρεσιών που λαμβάνεις. Με πολύ απλά λόγια, στην περίπτωση του cloud hosting η τιμή που θα χρειαστεί να καταβάλλει κάποιος για τις υπηρεσίες που θα χρησιμοποιήσει είναι αρκετά χαμηλή. Επίσης, χρεώνεσαι μόνο για τους υπολογιστικούς πόρους που δεσμεύεις και την κίνηση που λαμβάνεις, κάτι που βοηθάει μια μικρή επιχείρηση να ξεκινήσει αρχικά χρησιμοποιώντας ελάχιστους πόρους και στη συνέχεια να τους επεκτείνει.
  4. Μείωση του κόστους αγοράς λογισμικών και εφαρμογών. Με την χρήση των υπηρεσιών που προσφέρει το cloud hosting σε μια εταιρεία – επιχείρηση, απολαμβάνεται μια πληθώρα προ-εγκατεστημένων εφαρμογών και λογισμικών, των οποίων το κόστος καλύπτει ο εκάστοτε πάροχος. Κατά συνέπεια απαλλάσσεστε από την αγορά αυτών των εφαρμογών, κόστος των οποίων είναι αρκετά υψηλό.
  5. Η ανταλλαγή των δεδομένων ή αλλιώς data transfer είναι πολύ ευκολότερη. Με τις υπηρεσίες του cloud hosting μπορεί μια ομάδα ατόμων – συναδέλφων να μοιραστούν εύκολα, γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια, τα δεδομένα τους. Η κοινή χρήση των αρχείων γίνεται απλώς με την αποστολή ενός συνδέσμου στον αποδέκτη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανταλλαγής μεγάλων αρχείων αποφεύγοντας τη χρήση αποθηκευτικών δίσκων ή την αποστολή email.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το 87% των παγκόσμιων επιχειρήσεων, χρησιμοποιούν την τεχνολογία του cloud hosting. Λαμβάνοντας γνώση όλα τα ανωτέρω, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι κάθε μικρή, μεσαία και μεγάλη online επιχείρηση μπορεί να εμπιστευτεί το Cloud Hosting και να αυξήσει την αξιοπιστίας της, μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδά της.