Η επιτυχία σας στο internet είναι η δουλειά μας

Δημιουργούμε ψηφιακές εμπειρίες που οδηγούν την επιχείρηση σας να πετύχει τους στόχους της!

To Facebook Live είναι τόσο συναρπαστικό όσο ακούγεται! (part 1)

Πάνω που νόμιζες ότι το News Feed σου δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ενδιαφέρον, ήρθε το νέο feature του Facebook για να σε παρασύρει στον κόσμο του live streaming! Προσοχή! Η διαδικασία για το Facebook Live Streaming έχει αλλάξει.

Το Facebook Live κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στην Αμερική και στην αρχή ήταν προσβάσιμο μόνο από ένα συγκεκριμένο κοινό χρηστών- τα δημόσια πρόσωπα. Σήμερα, όλο και περισσότερες σελίδες και προφίλ έχουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν χτίζοντας έτσι τη σχέση τους με τους followers και φυσικά αυξάνοντας το κοινό τους. Αυτό μετατρέπει αυτομάτως το Live σε ένα ισχυρό marketing εργαλείο ακόμα και για τις επιχειρήσεις που θέλουν να μοιραστούν με το καταναλωτικό κοινό την πιο ανθρώπινη πλευρά τους.

Τι είναι το Facebook Live;
Το Facebook Live δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη (ή στην εκάστοτε σελίδα) να ξεκινήσει μια live μετάδοση από κινητό ή tablet. Αυτή η μετάδοση προβάλλεται στο News Feed σε μορφή live stream και οι followers/fans του χρήστη έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν live, αλλά και να αλληλοεπιδράσουν με αυτό κάνοντας like, αφήνοντας κάποιο σχόλιο ή κάνοντας share το link στο προφίλ τους. Από την άλλη, ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει πόσοι παρακολουθούν εκείνη την ώρα το live streaming και να απαντήσει στα σχόλια.

Σε αντίθεση με το Snapchat και το Periscope, το Facebook Live αποθηκεύει αυτόματα το video ώστε να μπορεί να προβληθεί και αργότερα, ενώ ο διαχειριστής του λογαριασμού μπορεί να το διαγράψει οποιαδήποτε στιγμή.

Όσον αφορά στη θεματολογία των video, είναι κυρίως ανακοινώσεις, συνεδρίες Q&As, οδηγοί How-Tos, αλλά και στιγμιότυπα από την καθημερινότητα. Ό,τι δηλαδή μπορεί να φανεί ενδιαφέρον στους fans ή τους followers εκείνου που το κάνει.

Ποιες είναι οι δυνατότητες του Facebook Live;
Το live streaming είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στα social τον τελευταίο καιρό, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον σαν περιεχόμενο, αλλά και ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για όσους ασχολούνται με το marketing.

Αν το καλοσκεφτείς, βοηθά στη δημιουργία πρωτότυπου και ενδιαφέροντος περιεχομένου η οποία βοηθά με τη σειρά της την ενίσχυση της αξιοπιστίας του δημιουργού αλλά και την αύξηση του κοινού του. Η τεράστια διαφορά του από τις άλλες μορφές περιεχομένου είναι ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ REAL-TIME!

Ξεκίνησε τη ζωντανή μετάδοση!
Σε αυτό το σημείο είμαι σίγουρος ότι έχεις ήδη αρχίσει να ψάχνεις πού είναι αυτό το μαγικό κουμπί που θα σε βγάλει ζωντανά στο Facebook, αρχικά για να μην το πατήσεις κάποια άκυρη στιγμή και γίνεις ρεζίλι και δεύτερον γιατί θέλεις να το δοκιμάσεις!

Δυστυχώς, στην Ελλάδα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την υπηρεσία μόνο όσοι διαθέτουν προφίλ στην κατηγορία “Public Figure” και είναι επαληθευμένο από το Facebook. Επίσης, θα πρέπει να έχουν κατεβάσει και την εφαρμογή Facebook Mentions, η οποία «ξεκλειδώνει» αυτό το feature και είναι διαθέσιμη για λογισμικό iOS και Αndroid. Παρόλα αυτά, εάν εσύ ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία και θέλεις να εντάξεις αυτό το μοναδικό feature στην marketing στρατηγική σου, εγώ μπορώ να σε καθοδηγήσω.

Πώς μπορείς να επαληθεύσεις τη σελίδα σου στο Facebook;
Σε περίπτωση που διαθέτεις ένα λογαριασμό στο Facebook, ο οποίος εμπίπτει στην κατηγορία “Public Figure” με το πολυπόθητο μπλε τικ δίπλα από το όνομά σου τότε είσαι έτοιμος/η να κάνεις το επόμενο βήμα και να κατεβάσεις την εφαρμογή Facebook Mentions. Αλλιώς ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία επαλήθευσης της σελίδα σου ακολουθώντας τις οδηγίες του Facebook. Eίναι πιθανό στο τέλος των οδηγιών να συναντήσεις αυτό το μήνυμα: «Προς το παρόν, δεν δεχόμαστε αιτήματα για το μπλε σήμα επαλήθευσης στην περιοχή σας». Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με το ανάλογο τμήμα πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε διαδικασία.

Η διαδικασία του Live streaming σε 4 απλά βήματα:
Αφού λοιπόν επαληθεύσεις τη σελίδα σου και αποκτήσεις access στην εφαρμογή Facebook Mentions, το μόνο που μένει είναι να κάνεις το πρώτο σου live streaming!

Ακολούθησε τα βήματα:
1. Πάτα το πεδίο “Post” και μετά το κουμπί “Live Video”.
2. Πρόσθεσε μια περιγραφή για το stream σου και πάτησε το κουμπί “Go Live” όταν νιώθεις έτοιμος/η!
3. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης μπορείς να απαντήσεις σε σχόλια live, αλλά και να αλλάζεις κάμερα λήψης (μπρος – πίσω).
4. Πάτα το κουμπί “End” για να σταματήσεις τη μετάδοση.

Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι σου να προσελκύσεις το κοινό σου και να το διατηρήσεις προσφέροντάς του συνεχώς ενδιαφέρον περιεχόμενο! Άλλωστε, το live streaming αποδεδειγμένα καταλαμβάνει υψηλότερη θέση στα οργανικά αποτελέσματα του News Feed από οποιαδήποτε άλλη μορφή περιεχομένου, επομένως γιατί να μην το εκμεταλλευτείς;

Δες το Facebook Live σαν μια πρόκληση! Βρες το θέμα για το οποίο θέλεις να συζητήσεις και το σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσεις. Για οτιδήποτε χρειαστείς, οι συνάδελφοί μου και εγώ βρισκόμαστε, όπως πάντα, στη διάθεσή σου.

Article Source