Η επιτυχία σας στο internet είναι η δουλειά μας

Δημιουργούμε ψηφιακές εμπειρίες που οδηγούν την επιχείρηση σας να πετύχει τους στόχους της!

Instagram Stories – απογειώσετε την παρουσία του brand σας

Το Instagram κινεί έντονα το ενδιαφέρον του κόσμου του marketing, αφού οι χρήστες του πλέον ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια.

Αλλά και η είσοδος των Instagram Stories στη ζωή μας είναι ένα παραπάνω εργαλείο στην προσέλκυση πελατών. Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμα tips για αποτελεσματικά Instagram Stories για τη δική σας επιχείρηση:

Εντοπίστε το λόγο για τον οποίο το Instagram είναι χρήσιμο εργαλείο για τη δική σας επιχείρηση: Έχετε τη δύναμη να επηρεάσετε την απόφαση κάποιου αν τελικά θα αποκτήσει ένα προϊόν ή θα χρειαστεί μια υπηρεσία, εκμεταλλευτείτε το! Δημιουργήστε συνθήκες για ενεργή αλληλεπίδραση μεταξύ του brand σας και των followers.

Διαμορφώστε μια insta-στρατηγική. Θέστε στόχους, που σας προσηλώνουν και δημιουργούν κίνητρο. Δημιουργήστε μια μικρή “κοινότητα”, ώστε οι followers σας να παραμείνουν αφοσιωμένοι στο brand και ταυτόχρονα να είναι συνεχώς ενήμεροι. Εξωτερικεύσετε τις αξίες και την κουλτούρα της επιχείρησής σας.

Φροντίστε να χτίσετε ένα αποτελεσματικό προφίλ: Να είναι έξυπνο, ενδιαφέρον και να έχει καλή αισθητική.

Αποκλειστικές προσφορές: Κινήστε την περιέργεια και μια αίσθηση “επείγοντος”, δημοσιεύοντας μια προσφορά μόνο μέσω ενός Instagram story, που από μόνο του διαρκεί 24 ώρες.

Δείξτε την επιχείρησή σας – με μια “πινελιά” δημιουργικότητας: Ανεβάστε εικόνες-βίντεο από το χώρο σας σαν να “προετοιμάζουν” τους viewers για κάτι που έρχεται. Τονίστε τα δυνατά σας σημεία και τη μοναδικότητά σας ως brand.

Διαλέξτε με επαγγελματισμό το περιεχόμενό σας και προγραμματίστε το σωστά. Φτιάξτε ένα content plan με συνέπεια στο στυλ που θέλετε να περάσετε, αισθητική τέτοια ώστε να ευθυγραμμίζεται με την όλη αισθητική του δημιουργικού σας και να ξεχωρίζει. Φίλτρα, hashtags και περιγραφή, πάντα με μέτρο!

Βρείτε το καλύτερο timing και τηρήστε το: Για να κρατήσετε τους followers σας θα χρειαστεί να δείχνετε συνέπεια στο ρυθμό που ανεβάζετε updates, ώστε να περιμένουν την εμφάνισή σας.

Διαλέξτε influencers: Στην επιλογή influencer θα πρέπει να βρείτε ομοιότητες μεταξύ του “ιδανικού” σας πελάτη με το συγκεκριμένο άτομο. Κάθε φορά που εσείς ή κάποιος/α influencer ανεβάζει κάτι, πρέπει να είναι εναρμονισμένο και να έχει απόλυτη σχέση με το προϊόν σας, όχι σαν να έγινε απλά μια τυχαία λήψη που το περιέχει. Κάθε influencer θα πρέπει να είναι και role model, να εκπροσωπεί σωστά και με υπευθυνότητα το brand σας.

Συμπεράσματα

Τα “Instagram Stories” δίνουν το χώρο για συνεχή επαφή και άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό σας! Βέβαια, όπως και κάθε άλλο μέσο, εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά, είναι πιθανό να μην έχει κανένα όφελος. Χρειάζεται πρώτα απ’ όλα στρατηγική και δημιουργία ενός αξιόπιστου προφίλ. Σκεφτείτε και προσαρμόστε στις δικές σας ανάγκες τα πιο πάνω tips και δείτε τα αποτελέσματα στην ανάπτυξη του brand σας. Καλή επιτυχία!

πηγή